Digitale Nieuwskrant
1e kwartaal 2012
Onderwerpen
Vaar niet blind op vergelijkingssites

Voorkom een financiŽle strop op wintersport

Wij zijn u graag van dienst

Politieke agenda 2012
Disclaimer


Wij hebben de Nieuwskrant voor Particulieren met veel zorg samengesteld. Wij stellen ons echter niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan als gevolg van onjuistheid of onvolledigheid van de informatie.


Ingeschreven in het register Financieel Dienstverlener (AFM)


Aangesloten bij:

 
We staan weer aan het begin van een nieuw jaar. Wellicht heeft u goede voornemens gemaakt. We wensen u daar veel succes mee en hou vol! Is een van uw voornemens om eens door al uw verzekeringen te lopen? Welke heeft u wel nodig en welke niet? En bent u wel tegen al uw risico?s beschermd? Laat ons u helpen om het jaar op verzekeringsgebied geordend in te gaan. In deze nieuwsbrief leest u er meer over.
Vaar niet blind op vergelijkingssites   Voorkom een financiŽle strop op wintersport
 
Een nieuw jaar is een goede aanleiding om eens kritisch door uw verzekeringen te lopen.
Misschien wenst u de goedkoopste verzekering voor uw auto, huis of vakantie? Of bent u op zoek naar een aanvullende overlijdensrisicoverzekering? Noem maar op.

Diverse sites op internet bieden u aan dat zij voor u vergelijkingen kunnen maken. U kunt dan de premies van verzekeringen vergelijken en kijken waar u het beste uit zou zijn. Maar weet u wat heel opvallend is; de uitkomsten van dergelijke vergelijkingen verschillen vaak sterk tussen de diverse vergelijkingssites. U kunt dus niet klakkeloos afgaan op de resultaten van een vergelijkingssite. Want vaak sluiten zulke sites zelfstandige afspraken over premiekortingen met verzekeraars. Of kennen ze aangepaste dekkingen. Soms zien we zelfs dat vergelijkingssites het eigendom zijn van een verzekeraar. Denkt u bijvoorbeeld aan Independer. Achmea, de grootste verzekeraar van Nederland, heeft vergelijkingssite Independer.nl. gekocht. Je vraagt je dan toch af of Independer nog een onafhankelijke vergelijker van verzekeraars kan zijn, als zij eigendom is van een verzekeraar.

Kortom, het is moeilijk om verzekeringen te vergelijken. Premies, dekking en voorwaarden kunnen sterk verschillen. Daarbij bieden sommige partijen een aantrekkelijke pakketkorting of combinatiekorting als u er meerdere verzekeringen sluit. Zo kunt u veel premie besparen. Vraag ons hierover om advies, wij helpen u als uw adviseur graag verder.

  Gaat u dit jaar gezellig op wintersport? Zorg dan dat u goed verzekerd op pad gaat. De wintersport is bij uitstek de vakantie waar blessures de winterpret kunnen bederven. En helemaal de kosten die daarbij komen kijken.

Goed verzekerd zijn, is geen overbodige luxe tijdens de wintersportvakantie. Veel wintersporters vertrouwen op hun wintersportervaring en denken dat zij geen risico lopen op blessures. Echter, een ski ongeluk hoeft niet aan uzelf te liggen. Het kan ook veroorzaakt worden door een ander. Want dagelijks skiŽn en snowboarden er honderden mensen op de piste. Een ongeluk zit dus in een klein hoekje. Een gewone reisverzekering is voor een wintersporter niet voldoende. Verwondingen die u oploopt tijdens het skiŽn, snowboarden, langlaufen of schaatsen worden niet vergoed door de verzekeraar. Hiervoor moet u zich extra verzekerd hebben.

Veel reisverzekeringen kunnen een extra wintersportdekking krijgen. Controleer of u deze daadwerkelijk heeft. Zaken die onder andere van belang zijn om verzekerd te hebben, zijn:
  • Diefstal, verlies of beschadiging van eigen en gehuurde wintersportartikelen;
  • Vergoeding voor ongebruikte skipassen, skilessen of ongebruikte huuruitrusting;
  • Gaat u met het gezin, verzeker dan het hele gezin.
Vaak is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Zeker als u meerdere keren per jaar voor korte of langere tijd vertrekt. Wilt u zorgeloos van de wintersport genieten; wij staan voor u klaar mocht u dat nodig hebben.

Wij zijn u graag van dienst
Als professioneel verzekeringsadviseur vinden wij het belangrijk om u altijd optimaal van dienst te zijn. Daarom zetten we ons dagelijks in om de kwaliteit van onze dienstverlening zo goed mogelijk te laten zijn. We laten u dit niet alleen merken in het 1 op 1 contact met u, we bevestigen dit nog eens extra doordat wij werken volgens de leidraden van de Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM). Zij houdt toezicht op de financiŽle markten: op sparen, beleggen, verzekeren en lenen.

Van de AFM hebben wij een vergunning verkregen om ons werk voor u te mogen verrichten. De AFM controleert of wij u duidelijke en eerlijke informatie geven. En of wij ons werk zorgvuldig doen. De AFM is onafhankelijk. De minister van FinanciŽn is politiek verantwoordelijk en benoemt het bestuur van de AFM.

Wij verplichten ons om goed voor u als klant te zorgen. Dit noemen we onze zorgplicht. Wij zetten ons in om voor u een product te adviseren dat goed bij u past. Doen wij dit niet, dan kunnen wij in de problemen komen. Vooral als het gaat om een belangrijk financieel product, zoals een hypotheek of pensioenverzekering. Wij vinden het van belang om u als klant tevreden te stellen over onze dienstverlening. Heeft u hier vragen over, of wellicht een suggestie voor een mogelijk verbetering in onze werkwijze, dan horen wij dit graag van u!

Politieke agenda 2012
De eerste stakingen zijn inmiddels in 2012 al van start gegaan. Allen met hetzelfde doel: tegengaan van de bezuinigingen. Tja, we zullen er allemaal mee te maken krijgen. In meer of mindere mate. Wat houden de bezuinigingen van 2012 in? We zetten er een aantal voor u op een rij waar het kabinet nu over spreekt:
  • We krijgen te maken in 2012 met een hogere zorgpremie. Daarnaast zal de hoogte van de zorgtoeslag omlaag worden gebracht.
  • Eerder invoeren van de verhoging van de AOW leeftijd.
  • Verkorten van de WW.
  • Aanpassen van het ontslagrecht.
  • Bezuinigingen Defensie (JSF project uitstellen).
  • Bezuinigingen Ontwikkelingshulp.
De komende maanden zal hierover nog veel gesproken worden in de politiek. We houden u graag op de hoogte van die beslissingen die invloed kunnen hebben op uw verzekeringen, hypotheek of pensioen.

Meer weten over...
...uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van een advies op maat kunnen voorzien.