Digitale Nieuwskrant
3e kwartaal 2012
Onderwerpen
Met de auto op vakantie? Zorg voor een goede verzekering!

Zomers noodweer: zo voorkomt u schade

Zelf aangifte doen via internet

Hypotheken aflossen
Disclaimer

Wij hebben de Nieuwskrant voor Particulieren met veel zorg samengesteld. Wij stellen ons echter niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan als gevolg van onjuistheid of onvolledigheid van de informatie.


Ingeschreven in het register Financieel Dienstverlener (AFM)


Aangesloten bij:
 
De terrassen zitten vol, net als de wegen richting strand, dus dat betekent dat het nu echt zomer is. We worden allemaal heel erg blij van de zon, maar helaas kent de zomer ook zijn nadelen. In deze nieuwsbrief enkele tips om u voor te bereiden op een paar van die nadelen. Verder bespreken we een aantal andere interessante ontwikkelingen. Want ook tijdens de zomer gaan de zaken gewoon door. Uiteraard nemen wij ook nu alles graag uit uw handen. Zo kunt u zich weer richten op dat wat echt belangrijk is: uw vakantie!
Met de auto op vakantie? Zorg voor een goede verzekering!   Zomers noodweer: zo voorkomt u schade
 
Op Zweden na is Nederland het land met de hoogste 'caravandichtheid': per 10.000 inwoners zijn er bijna 300 caravans in ons land. Dat komt onder andere omdat we, ook tijdens de vakantie, erg gesteld zijn op onze vrijheid. Nederlandse auto's met een caravan of aanhanger zijn dan ook een bekend verschijnsel op de Europese snelwegen.

Als u met een caravan of aanhanger op vakantie gaat, is het zaak dat u goed verzekerd bent. De verplichte WA-verzekering van uw auto biedt doorgaans een dekking die in de meeste landen van Europa geldt. Deze verzekering dekt ook schade, die u met uw caravan of aanhanger veroorzaakt als deze is aangekoppeld aan uw auto. Schade aan uw caravan of aanhanger wordt echter niet vergoed door uw autoverzekering. Daarvoor zult u een aparte verzekering moeten afsluiten.

In tegenstelling tot een WA-verzekering voor uw auto is een caravan- of aanhangerverzekering niet verplicht. Toch is het verstandig om, naast uw reisverzekering, een dergelijke polis af te sluiten. Wilt u meer weten over de dekking, of wilt u er een afsluiten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

  Eindelijk heeft de zomer ook in Nederland zijn intrede gedaan. Toch kunnen die lange, warme dagen ook hun nadelige kanten hebben. Want niet zelden wordt het heerlijke weer op zo'n zomerdag gevolgd door een flinke bui, die nogal wat schade kan aanrichten. Zelf kunt u veel doen om dit te voorkomen. Wij zetten een aantal tips voor u op een rij.
  • Sluit ramen en deuren als u weggaat en trek het zonnescherm in. Niet alleen een sterke windvlaag, maar ook hagel kan nogal wat schade veroorzaken.
  • Parkeer uw auto op een veilige plek. Als het even kan in een garage of onder een carport, maar in elk geval niet onder een boom. Takken breken 's zomers door de vele bladeren sneller af dan in de herfst of winter.
  • Zorg ervoor dat uw tuinmeubilair goed vaststaat. Uw stoelen en tafels raken zo zelf minder snel beschadigd en kunnen niet door de tuin vliegen en geen schade veroorzaken!
De schade die onverhoopt toch ontstaat, is meestal verzekerd via een opstal- of inboedelverzekering. Wij bespreken regelmatig met onze klanten of hun polissen nog voldoende dekking bieden. Wilt u weten of u nog goed verzekerd bent? Neem gerust contact met ons op. Wij zoeken het graag voor u uit.

Zelf aangifte doen via internet
Het afgelopen jaar heeft het Verbond van Verzekeraars in samenwerking met de politie regio Rijnmond-Rotterdam een proef gehouden met een digitale aangifte. Verzekerden hoefden bij schade of vermissing van spullen niet naar het politiebureau om aangifte te doen. Het invullen van een formulier via internet was voldoende om de schade via de verzekering vergoed te krijgen.

Deze proef was zo succesvol, dat erover gedacht wordt om dit landelijk in te voeren. Deze mogelijkheid is in veel gevallen een uitkomst; mensen kunnen immers aangifte doen op het moment dat het hen uitkomt.

Toch merken wij dat veel van onze klanten het prettig vinden om niet alles zelf te hoeven doen. Wij helpen hen bijvoorbeeld bij de afwikkeling van een schade, zoals met het invullen van het schadeformulier. Op die manier zorgen wij ervoor dat dit geen onnodige vertraging oploopt.

Wilt u weten wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? In ons dienstverleningsdocument staat precies beschreven wat u van ons mag verwachten. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen en naar de mogelijkheden vragen. We staan u graag te woord.

Graag adviseren wij u over uw financiŽle toekomst. Ons doordachte advies op maat baseren wij op uw persoonlijke situatie, eisen en wensen, voor nu en later. Wilt u ook een financieel advies dat is berekend op de toekomst? Bel ons gerust voor een afspraak. Wij zijn u graag van dienst.

Hypotheken aflossen
De laatste tijd is er nogal wat te doen geweest over hypotheken, niet in de laatste plaats vanwege de op handen zijnde verkiezingen. Er gaan geluiden op om de hypotheekrente-aftrek verder te beperken en om het aflossen van hypotheken te verplichten.

Sommige van deze maatregelen zijn niet meer dan proefballonnetjes, andere zijn meer concrete voorstellen. Hoe dan ook, dat er iets gaat veranderen lijkt onvermijdelijk. Maar op welke manier, volgens welke regels en wanneer precies is nog helemaal niet zeker.

Dit alles maakt dat huizenbezitters en kopers lastig in kunnen spelen op de ontwikkelingen. Toch zijn er algemene 'spelregels' waarvan het min of meer logisch is dat ze gehanteerd worden. Hoe minder rente je hoeft te betalen hoe beter; als je aflost heb je minder schuld en ook dat is per definitie gunstig. Zomaar twee voorbeelden die niemand zal tegenspreken.

Ook zonder dat precies duidelijk is welke fiscale of andere maatregelen genomen zullen worden, is het verstandig uw bestaande hypotheek tegen het licht te houden. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan nu een afspraak met een van onze adviseurs.

Meer weten over...
...uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van een advies op maat kunnen voorzien.
 
Afmelden voor de nieuwskrant