Digitale Nieuwskrant

Nieuwe belastingplannen

 

Onderwerpen

4e kwartaal 2012

 
 

Voorwoord

De programma's van de PvdA en de VVD worden momenteel verwerkt tot een regeerakkoord. Wat de precieze invulling wordt en wat dat concreet betekent voor uw portemonnee, is nog niet duidelijk. Denkt u maar eens aan het vereenvoudigen van het belastingsysteem dat de Commissie Van Dijkhuizen heeft voorgesteld. Wat gaat hiervan wel en niet doorgevoerd worden? In de tussentijd gaan wij gewoon door met ons werk. We voorzien onze klanten van een onafhankelijk advies en informeren hen over belangrijke ontwikkelingen, onder andere via deze nieuwsbrief. We wensen u veel leesplezier.

 

Verbouwen, er is meer mogelijk dan u denkt

De woningmarkt bevindt zich in een lastige periode. De huizenprijzen dalen en woningen staan daardoor lang te koop. Sommige huiseigenaren besluiten zelfs om hun woning uit de verkoop te halen, omdat ze de prijs die ze kunnen krijgen te laag vinden. Een drastische maatregel omdat veel mensen hun huis niet voor niets te koop zetten.

In sommige gevallen is het een optie om de bestaande woning te verbouwen. Dat is een manier om de woning te moderniseren of, als er behoefte is aan meer ruimte, uit te breiden. Maar als daar het geld niet voor is, lijkt ook die weg afgesloten. Want banken zijn tegenwoordig allesbehalve scheutig met het verstrekken van een hypotheek. Dat is juist een moment waarop u een beroep op ons kunt doen. Wij hebben goede banden met verschillende banken en verzekeraars, zodat wij vaak nét iets meer voor elkaar kunnen krijgen. Uiteraard houden we altijd het belang van onze klanten in het oog. Wilt u hier meer over weten? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag.

 

Zorgverzekering: deskundig advies geen overbodige luxe

Het zal u niet ontgaan zijn: langzaam aan maken de zorgverzekeraars de premie bekend die zij komend jaar aan hun verzekerden in rekening gaan brengen. De minister van Volksgezondheid voorspelde een gemiddelde verhoging van twintig euro, maar hoe hoog de premie in 2013 nu echt uitpakt, is voor veel Nederlanders nog afwachten.

Nu lijken zorgverzekeringen erg veel op elkaar. Al was het maar omdat de overheid bepaalt wat er wel en niet verzekerd is via de basisverzekering. Dat is dus in beginsel voor alle verzekeringen hetzelfde. Maar dat betekent niet dat alleen de premie het verschil maakt bij de keuze voor een zorgverzekeraar. Want sommige verzekeringsmaatschappijen hebben een strikt beleid als het gaat om de keuzevrijheid van u als verzekerde. Zij schrijven voor dat u voor een bepaalde ingreep alleen maar naar bepaalde ziekenhuizen of specialisten mag. En helaas is dat niet altijd in de polisvoorwaarden terug te vinden.

Dit zorgt ervoor dat de keuze voor een zorgverzekering niet altijd even gemakkelijk is. De premie is belangrijk, maar niet altijd doorslaggevend! Daarom is het aan te raden om ook over uw zorgverzekering een deskundig advies in te winnen. Wij helpen u daar natuurlijk graag bij.

 

AFM: pas op met vergelijkingssites

De AFM, de waakhond voor de financiële markten, heeft onderzoek gedaan naar 33 vergelijkingssites voor financiële producten. De AFM controleerde of werd uitgelegd wat de site precies voor de consument doet, hoe de site betaald wordt, op basis waarvan de vergelijking tot stand komt en hoe volledig de vergelijking is. Verder keek de AFM of die informatie tijdig werd gegeven en of deze begrijpelijk en makkelijk vindbaar was. En wat blijkt? Slechts één site voldeed aan alle criteria.

Voor consumenten die gebruik maken van een vergelijkingssite is het belangrijk dat zij weten hoeveel waarde ze aan de resultaten van zo'n vergelijking kunnen hechten. En als bepaalde aanbieders niet worden meegenomen in de vergelijking, als een verzekeraar aandelen heeft in de site, of als de resultaten alleen op volgorde van premie worden getoond, dan zal dat voor de consument zeker een verschil maken.

Dat slechts één vergelijkingssite voor financiële producten aan alle voorwaarden voldoet, betekent dus dat consumenten hier misleid worden. Er is gelukkig een eenvoudige oplossing: een advies van uw professionele, onafhankelijke adviseur.

 

Pakketverzekering of losse polissen?

Onlangs verscheen in het nieuws het bericht dat een pakketverzekering niet altijd voordeliger is dan verschillende losse verzekeringen. "De kortingen die verzekeraars geven voor pakketten zijn een sigaar uit eigen doos", aldus een woordvoerder van een van de vergelijkingssites. Een fraaie bewering, maar wat is het alternatief?

Wie meerdere verzekeringen bij een verzekeraar afsluit, krijgt vaak korting op de premie die kan oplopen tot zo'n vijftien procent. Maar een pakketpolis bij een verzekeraar hoeft niet altijd de beste keuze te zijn. Want het kan voordeliger zijn om meerdere losse verzekeringen af te sluiten bij verschillende verzekeraars. Daar komt nog bij, dat daarmee verzekeringen soms beter afgestemd kunnen worden op uw eigen situatie. Denk aan een wintersportdekking die u misschien niet nodig heeft, maar die wel in de pakketpolis is opgenomen.

Op basis van onze jarenlange kennis en ervaring kunnen wij voor u uitrekenen en vergelijken of een pakketpolis wel of niet verstandig is in uw situatie. Vraag ons naar de mogelijkheden.


Meer weten over uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van een advies op maat kunnen voorzien.


Disclaimer
Wij hebben de Nieuwskrant voor Particulieren met veel zorg samengesteld. Wij stellen ons echter niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan als gevolg van onjuistheid of onvolledigheid van de informatie.

Ingeschreven in het register Financieel Dienstverlener (AFM)

Aangesloten bij KiFiD

Afmelden voor de nieuwskrant