Digitale Nieuwskrant

Ook voor deeladviezen kunt u op ons rekenen

 

Onderwerpen

2e kwartaal 2014

 
 

Voorwoord

We leven in een samenleving waarin veranderingen elkaar snel opvolgen. Dit geldt zeker voor technologische ontwikkelingen. Wij als kantoor volgen deze beweging en doen er ons voordeel mee op kantoor. Op deze wijze kunnen we ons adviesproces naar u waar mogelijk verder optimaliseren. Zaken kunnen sneller, eenvoudiger en vaak ook digitaal. U als klant kunt daar uw voordeel mee doen. Vraag ons er gerust eens naar, we lichten het u graag toe.

 

Waarom kiest u voor een persoonlijk adviseur?

Financiële vraagstukken zijn ingewikkeld. Het gaat vaak om grote bedragen en producten die u maar een paar keer in uw leven aanschaft. Bij complexe financiële producten als beleggingen, hypotheken en levensverzekeringen kunnen verkeerde beslissingen u vele duizenden euro's aan schade opleveren. Wanneer u geen expert in dit soort zaken bent, is advies daarom aan te raden.

Er zijn verschillende soorten financieel dienstverleners waar u uit kunt kiezen. Zo zijn er de adviseurs van een bank of verzekeraar. Wanneer u bij hen informeert naar hun mogelijkheden, adviseren de medewerkers u alleen over producten van die aanbieder. Daartegenover staat een onafhankelijk adviseur. Een onafhankelijk adviseur zoekt voor u uit wat voor uw situatie een goede oplossing is. Dat zijn wij voor u. Samen met u zoeken wij naar de beste oplossing. Hierbij informeren we u over de verzekeringen en producten van diverse aanbieders. We kunnen u ook begeleiden bij het sluiten van de verzekering. U kunt zelf aangeven waar en wanneer u van welke (deel)diensten van ons gebruik wilt maken. Wij zijn flexibel en stemmen onze service op uw wensen af. Kleine of grote vragen, we staan graag voor u klaar!

 

Belangrijke verschillen bij de autoverzekering

Veel autorijders hebben een WA-verzekering: Is er schade en is de bestuurder van de auto aansprakelijk, dan wordt de schade aan de inzittenden vergoed door die WA -verzekeraar. Naast de WA-verzekering kan het verstandig zijn om een Schadeverzekering voor inzittenden (SVI) of een Ongevallenverzekering voor inzittenden (OVI) te sluiten. Een inzittendenverzekering kan zinvol zijn omdat dan ook de bestuurder zelf verzekerd is. En het is handig in situaties waar niet duidelijk is wie aansprakelijk is.

Een inzittendenverzekering is voor de inzittenden inclusief de bestuurder van het motorrijtuig. Deze verzekering keert uit ongeacht wie de schade heeft veroorzaakt. Het grootste verschil tussen een OVI en een SVI is dat de één een sommen- en de ander een schadeverzekering is. De OVI keert een van te voren afgesproken bedrag (verzekerde som) uit. Er wordt niet gekeken naar de werkelijke geleden schade. Bij de SVI wordt wel gekeken naar de werkelijk geleden schade. Deze werkelijke schade wordt vergoed tot maximaal het verzekerde bedrag.

De verzekeringen kunnen een van beide of alle twee afgesloten worden omdat ze een ander risico dekken. Welke verzekering (en) u het beste kunt kiezen, is dus afhankelijk van welk risico u gedekt wilt hebben. We overleggen graag met u welk belang u hier bij kunt hebben.

 

Meld ons altijd een tweede (leegstaande) woning

In onze praktijk zien wij (helaas) nog vaak bij klanten dat een woonhuis nog niet verkocht is terwijl de nieuwe woning al wordt opgeleverd. Meestal kiest men ervoor om in de nieuwe woning te trekken en de oude woning leeg te laten staan. Of men probeert de woning te verhuren aan derden totdat de woning verkocht wordt. Als adviseur wijzen we onze klanten erop dat het in beide situaties van groot belang is om de verzekering aan te passen op deze nieuwe situatie.

Neem bijvoorbeeld de aansprakelijkheidsverzekering. Deze gaat over naar de nieuwe woning en dan is het aansprakelijkheidsrisico op de oude woning in principe niet meer verzekerd. Maar u bent nog wel de eigenaar van dat pand en daardoor aansprakelijk voor schades. Of denkt u eens aan de opstalverzekering. Vaak adviseren wij een tweede verzekering te sluiten. Of kijken we of het mogelijk is om dit te regelen met een clausule op de bestaande polis.

Als u verwacht dat u met leegstand te maken gaat krijgen, meld ons dit dan zodat we samen de gevolgen hiervan kunnen bespreken.

 

Verantwoord sparen voorkomt teleurstelling

Natuurlijk, het liefst worden we slapend rijk. Maar helaas, in de echte wereld komt dat zelden voor. Dus gaan we op zoek naar alternatieven. Hoe kunnen we met zo min mogelijk moeite, zo veel mogelijk geld verdienen? In onze adviespraktijk zien wij dat klanten soms keuzes maken waarbij zij heel veel risico lopen. Te veel risico. En dat komt alleen maar omdat zij de ‘praatjes’ geloven dat ze ‘snel rijk’ gaan worden. Verblind door de belofte, zien ze niet de risico’s.

Wij als financieel adviseurs kijken wel door de praatjes heen. Neem nou bijvoorbeeld ‘Karatbars International’. Deze Duitse onderneming biedt via internet, tijdens conferenties en via social media investeringen in goud aan. Karatbars stelt deelnemers grote verdiensten in het vooruitzicht. Echter, de goudmarkt waar Karatbars op opereert, is zeer complex en zeker niet geschikt voor iedere belegger. Ook de AFM (Autoriteit Financiële Markten) waarschuwt consumenten op de risico’s van kopen van edelmetaal via webshops. Dergelijke aankopen via internet brengen bijzondere risico’s met zich mee.

Wilt u sparen? Vraag ons dan om advies. Wij doen u een gedegen voorstel dat past bij uw wensen. Een voorstel dat geen onvoorziene valkuilen heeft.


Meer weten over uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van een advies op maat kunnen voorzien.


Disclaimer
Wij hebben de Nieuwskrant voor Particulieren met veel zorg samengesteld. Wij houden ons echter niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan als gevolg van onjuistheid of onvolledigheid van de verstrekte informatie en sluiten iedere aansprakelijkheid daarvoor uit.

Ingeschreven in het register Financieel Dienstverlener (AFM)

Aangesloten bij KiFiD

Afmelden voor de nieuwskrant