Digitale Nieuwskrant

Risico’s afdekken heeft uw aandacht nodig

 

Onderwerpen

2e kwartaal 2015

 
 

Voorwoord

Graag informeren wij u in deze nieuwsbrief over een aantal zaken die voor uw persoonlijke verzekeringen van belang kunnen zijn. Zo houden we u op de hoogte van relevante ontwikkelingen en producten die voor u interessant kunnen zijn. Hebt u hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op. Onze kennis en ervaring zetten we graag voor u in!

 

Waar gebruikt u uw vakantiegeld voor?

Het is voor velen een fijn moment: de uitkering van het vakantiegeld. Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders dit extraatje niet gebruiken voor de vakantie maar voor andere zaken. Hoog op het lijstje staat daarbij sparen. En tot onze verbazing wordt in de onderzoeksresultaten expliciet vermeld dat het geld naar ‘de spaarrekening’ gaat. De spaarrekening? Dat is toch eigenlijk niet meer van deze tijd?

Sparen levert de laatste tijd erg weinig op. Bij de meeste grote banken is de rente op uw spaarrekening zelfs lager dan 1%. U kunt ook hele andere zaken met uw vakantiegeld doen. Denkt u eens aan het aflossen op schulden of op uw hypotheek. Vaak is de rente die u over uw schuld betaalt veel hoger dan de rente die u over uw spaargeld krijgt. Aflossen kan daarmee dus heel interessant zijn. Dit scheelt u extra kosten! Helemaal omdat u over uw spaargeld ook nog eens belasting moet betalen als u boven de vrijstelling uitkomt. Dit geldt als u meer dan € 21.139, of samen met uw partner meer dan € 42.278 euro op de spaarrekening hebt staan. Realiseert u zich daarbij wel dat het spaargeld van uw kinderen ook onder uw vrijstelling valt.

Gaat uw voorkeur toch uit naar sparen. Zorg dan dat het geld zo goed mogelijk rendeert. Want iedere procent, of halve procent extra is tenslotte makkelijk verdiend. Laat ons met u meekijken wat in uw situatie een slimme keuze kan zijn. Wij weten wat er in de markt te verkrijgen is en adviseren u graag.

 

Een persoonlijke lening of toch liever het verhogen van uw hypotheek

U woont tevreden in uw huis. Een eigen huis dat u nóg meer zou plezieren als die extra badkamer er in zou zitten. Of een grotere keuken. Dat brengt natuurlijk de nodige kosten met zich mee. Als u geen spaargeld heeft om dit te financieren kunt u een lening overwegen. Als uw financieel adviseur laten we u graag zien wat de mogelijkheden zijn.

U kunt uw verbouwing financieren met:

  • een persoonlijke lening of
  • het verhogen van uw hypotheek

De vuistregel die we hanteren bij de keuze uit een persoonlijke lening of een hypotheekverhoging is als volgt: Is het bedrag dat u wilt lenen lager dan € 25.000, kies dan een persoonlijke lening. Is het hoger dan € 25.000, verhoog dan de hypotheek. De rente over een lening die u gebruikt voor onderhoud of verbouwing van uw eigen woning kan fiscaal aftrekbaar zijn.

Het verhogen van een hypotheek is momenteel zeer gunstig omdat de hypotheekrente, zeker met de huidige stand, vaak aanzienlijk lager is dan die van een persoonlijke lening. Voor de aanvullende hypotheek kan daarbij in veel gevallen een Nationale Hypotheek Garantie afgesloten worden. Het belangrijkste criterium hierbij is dat de verbouwing leidt tot kwaliteitsverbetering van de woning. Denkt u hierbij aan het herstel van achterstallig onderhoud of aan een verbetering en/of uitbreiding van uw huis.

Wilt u een persoonlijke berekening voor de wijze waarop u het beste uw verbouwing kunt financieren, vraag ons dan om advies. We laten het u graag zien.

 

Vergelijken loont, wij kunnen u daarbij helpen

Dagelijks merken wij dat onze relaties kritischer zijn geworden op hun uitgaven. En dat begrijpen wij. Een euro kunt u tenslotte maar één keer uitgeven. Regelmatig vragen relaties ons of zij kunnen besparen op hun uitgaven rond de verzekeringen, zonder op de dekkingen in te boeten. Met andere woorden, minder betalen, zonder extra risico’s. Met trots kunnen we u melden dat we regelmatig kunnen voorzien in deze behoefte. Hoe dat in zijn werk gaat? Door onze jarenlange ervaring kennen wij de markt van aanbieders, hun producten, voorwaarden en premies. Wij weten als geen ander welke aanbieder op dit moment voor u het beste in huis heeft. En wij weten welke maatschappij bepaalde producten bundelen tot een zogenaamd pakket. Dit kan leiden tot gelijkwaardige of zelfs betere dekkingen tegen een lagere premie, die bovendien beter op elkaar aansluiten.

Zo weten wij uit onze adviespraktijk dat het combineren van auto-, woon- en reisverzekeringen aanzienlijke premiekortingen kan veroorzaken. Soms tientallen euro’s per jaar. Wij analyseren graag voor u of uw verschillende verzekeringen wellicht slim gebundeld kunnen worden. We kijken daarbij ook naar de verzekeringen die u wellicht via iemand anders heeft gesloten of via een direct kanaal. Bent u benieuwd welke besparingen dit kan opleveren? Bel ons voor een snelle inventarisatie van al uw lopende verzekeringen.

 

Wordt u zzp’er? Denk aan uw verzekeringen!

Het aantal zzp’ers groeit nog steeds gestaag in Nederland. Enerzijds komt er een sterke instroom uit mensen die ontslagen zijn en geen andere werkgever vinden. Het zelfstandig werken is dan een alternatief. Anderzijds blijkt uit onderzoek dat maar liefst een op de vijf studenten die nu afstudeert een eigen bedrijf start. De krappe arbeidsmarkt is hier debet aan. Naast natuurlijk het avontuur van het zelfstandige ondernemerschap.

Als u overweegt om een eigen bedrijf te beginnen, bijvoorbeeld als zzp’er, dan zijn er veel zaken waar u aan moet denken. Bijvoorbeeld de verzekeringen die u als ondernemer nodig hebt. Want een ondernemer krijgt immers te maken met andere risico’s dan een werknemer. Hieronder vindt u een overzicht van verzekeringen waar u aan kunt denken:

  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering: hiermee bent u verzekerd van inkomsten als u door ziekte niet meer kunt werken.
  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering: dekt het risico dat u aansprakelijk wordt gesteld voor fouten die u maakt in uw werk.
  • Pensioen: als zelfstandig ondernemer bouwt u niet automatisch pensioen op; dat moet u zelf regelen.
  • Inventarisverzekering: zaken die u aanschaft in uw onderneming, zoals een computer, zijn niet gedekt op uw particuliere inboedelverzekering; daarvoor moet u een aparte verzekering afsluiten.
  • Verder kunt u onder meer denken aan een overlijdensrisico-, rechtsbijstand- en een debiteurenverzekering.

Overweegt u een eigen bedrijf te starten? Kom gerust een langs voor een deskundig advies. Wij zijn u graag van dienst.


Meer weten over uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van een advies op maat kunnen voorzien.


Disclaimer
Wij hebben de Nieuwskrant voor Particulieren met veel zorg samengesteld. Wij houden ons echter niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan als gevolg van onjuistheid of onvolledigheid van de verstrekte informatie en sluiten iedere aansprakelijkheid daarvoor uit.

Ingeschreven in het register Financieel Dienstverlener (AFM)

Aangesloten bij KiFiD

Afmelden voor de nieuwskrant