Zakelijke Verzekeringen

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) bent u verzekerd van een extra inkomen als u geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt wordt. Als zelfstandig ondernemer bent u zich er vast wel van bewust dat het verstandig is om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Een reden waarom u nog geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt afgesloten is wellicht omdat u hem te duur vindt.
Maar U beseft dat er voor u als zelfstandig ondernemer door de overheid niets geregeld is indien u arbeidsongeschikt wordt

Vergelijk arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.
Wanneer u een arbeidsongeschiktheidsverzekering gaat afsluiten is het van belang om goed de premies en de voorwaarden te vergelijken van verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Veel verzekeringsmaatschappijen hebben ondoorzichtige en moeilijk leesbare polisvoorwaarden.

Goedkoopste arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet de beste!
Een goede vergelijking van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen is dan ook moeilijk. Wij kunnen u daarbij helpen. Er zijn namelijk een aantal factoren belangrijk bij de keuze ervan. De hoogte van het eigen risico en de verzekerde bedragen zijn van belang bij de uiteindelijke bepaling van de premie voor uw aov verzekering. Vergelijk arbeidsongeschiktheidsverzekeringen dan ook niet alleen op de hoogte van de premie want dan kunt u wel eens bedrogen uitkomen. De goedkoopste arbeidsongeschiktheidsverzekering is zeker niet altijd de beste!

Wat is rubriek A van een AOV?
Rubriek A van een AOV dekt het financiŽle risico in het eerste jaar van de arbeidsongeschiktheid. De verzekerde is volgens rubriek A arbeidsongeschikt als hij of zij voor tenminste 25% ongeschikt is, door medisch vast te stellen gevolgen van ongeval of ziekte om het eigen beroep uit te oefenen. De uitkering vangt aan na afloop van een wachttijd. De lengte van wachttijd (of eigenrisicotermijn) is afhankelijk van de keuze die de verzekerde heeft gemaakt bij het sluiten van de verzekering. De minimale wachttijd is meestal 14 dagen, maar kan ook 3 maanden zijn.
Wat is dan rubriek B van een AOV?
Rubriek B van een AOV dekt de periode van arbeidsongeschiktheid na het eerste jaar. Rubriek B kent een ander arbeidsongeschiktheidscriterium dan rubriek A. Volgens rubriek B is de verzekerde arbeidsongeschikt als hij voor tenminste 25% ongeschikt is, door medisch vast te stellen gevolgen van ongeval of ziekte, om werkzaamheden te verrichten die voor zijn krachten, bekwaamheden en opleiding zijn berekend en die gezien zijn vroegere werkzaamheden in redelijkheid van hem kunnen worden verlangd (passende arbeid). Er zijn verzekeraars die nog een derde arbeidsongeschiktheidscriterium hanteren, namelijk dat van gangbare arbeid. Gangbare arbeid betekent dat verzekerde ongeschikt is voor algemeen geaccepteerde arbeid. Dat kan van alles zijn: schoonmaken, metselen, verkopen, tuinieren, enzovoort. Dit criterium is nog het meest streng.

Hoe hoog is de premie?
De premies van een arbeidsongeschiktheidsverzekeringen lopen erg uiteen. Voor ieder persoon is de premie anders en specifiek afgestemd. Uw leeftijd en het soort beroep waarin u werkzaam bent bepalen al een groot gedeelte van de hoogte van de premie. Vraag ons welke specifieke premie u gaat betalen.

Meer weten?
Neem dan contact met De Graaf & Beuken Adviesgroep op 035-6211879 of loop bij ons binnen.
Bel ons: 035-6211879
Formulieren


De Graaf & Beuken
Mijn Polisdossier
Verzekeringen
Hypotheek
Pensioen
Algemeen
RiFD
CFD
Erkend Hypotheekadviseur